Sportfysiotherapie

Wat doet een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten en helpt u bijvoorbeeld bij het revalideren en het hervatten van de sportactiviteiten na een blessure. Ook helpt de sportfysiotherapeut bij het voorkomen van blessures door kwetsbare lichaamsdelen te versterken.

Veelvoorkomende klachten die onze sportfysiotherapeuten behandelen:

  • Heupblessure
  • Knieblessure
  • Enkelblessure
  • Schouderblessure
  • Elleboogblessure
  • Polsblessure


Wat u kunt verwachten van de behandeling van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut zet manuele therapie en oefentherapie in bij het revalideren van uw sportletsels. Het uiteindelijke doel is dat u weer pijnvrij kunt sporten.

 

Blessurepreventie

De sportfysiotherapeut kan u ook helpen bij het voorkomen van blessures. Daarvoor is het belangrijk om te kijken naar het verleden, heden en de toekomst. Dit doen we in een uitgebreide persoonlijke screening.

Persoonlijke screening

Tijdens de persoonlijke screening analyseren we uw situatie aan de hand van functionele testen, specifiek voor de sport die u beoefent. We brengen zwakke plekken in kaart en bespreken specifieke letsels. De persoonlijke analyse resulteert in een individueel oefenschema met aangepaste oefeningen die u kunt gebruiken tijdens de preventietraining of warming-up. Met deze sportgerelateerde oefeningen vergroot u de belastbaarheid van uw lichaam. Daarnaast geven we voorlichting en advies zodat u goed voorbereid kunt sporten.

Pijnvrij sporten

Wilt u pijnvrij sporten en zoekt u een oplossing voor uw blessure of wilt u juist blessures voorkomen?  Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.

Afspraakverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.