Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode die wordt ingezet bij klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Klachten waarmee u bij de manueel therapeut terecht kunt zijn bijvoorbeeld:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
  • Rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Rugklachten met uitstraling of klachten in de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Wat u kunt verwachten van een behandeling van onze manueel therapeuten

Tijdens de behandeling beweegt de manueel therapeut de lichaamsdelen rondom het betrokken gebied op een bepaalde manier om zo de beweeglijkheid van de gewrichten te vergroten en de pijn te verminderen.

Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort u soms een knappend of krakend geluid. Dit kan kort een vreemd gevoel veroorzaken, maar is over het algemeen niet pijnlijk.

Een oplossing voor uw klachten

Wilt u weten of manuele therapie een oplossing is voor uw klachten? Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur. Tijdens het intakegesprek bepalen we wat de beste behandelmethode is voor uw klachten.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.

Afspraakverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.