Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode die we inzetten bij spiergerelateerde klachten. Als u last heeft van pijn in uw spier dan is er een ‘triggerpoint’. Dat is een plek in uw spier die pijn doet als u erop drukt. Daarnaast straalt de pijn meestal uit naar een andere plaats in uw lichaam.

Wat u kunt verwachten van een dry needling behandeling

Tijdens een dry needling behandeling verminderen we de spierspanning door de spier heel gericht met een dunne naald te prikken. We prikken meerdere keren, kort, met dezelfde naald. Hoewel u hierbij misschien denkt aan acupunctuur, zijn er grote verschillen. Zo gebruiken we maar één naald, blijft de naald niet zitten en heeft dry needling een wetenschappelijke basis. Het is een bewezen methode die op korte termijn zorgt voor verbetering van de klachten. Vaak bent u na een paar behandelingen al van de pijn af.

Wat doet dry needling?

Met een naaldje prikkelen we de triggerpoint, dit wordt vaak omschreven als een schokje, een soort verkramping of een dof gevoel. Hierdoor kan de spier na de behandeling gevoelig, stijf of beurs aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt na 2 tot 3 dagen. Hierna merkt u dat uw klachten minder zijn geworden en u weer beter kunt bewegen. 

Een oplossing voor uw spiergerelateerde klachten

Klachten aan uw spieren zijn heel vervelend en gaan niet altijd vanzelf over. Met een dry needling behandeling versnellen we uw herstel. Zo kunt u straks weer pijnvrij bewegen.

Zoekt u een oplossing voor uw klacht? Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.