Fysiotherapie

De fysiotherapeut houdt zich bezig met de onderdelen van uw lichaam die u gebruikt om te bewegen. Dat zijn uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Als u pijn of ongemak ervaart bij het bewegen, kijkt de fysiotherapeut samen met u naar een oplossing.

Onze fysiotherapeuten behandelen klachten in de volgende lichaamsdelen:

  • Rug
  • Nek
  • Schouder
  • Pols of elleboog
  • Heup, knie of enkel


De oorzaak van de klachten kan een sportblessure zijn, een ‘verkeerde’ beweging of een operatie. Maar soms is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen en zijn het klachten die horen bij het ouder worden. Onze fysiotherapeuten helpen u als u al klachten ervaart, maar ook bij het voorkomen ervan. Dit doen we door een gezonde levensstijl te promoten en uw lichaam te versterken.

Onze werkwijze

Ervaart u klachten? Neem dan direct contact op met onze praktijk, hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Binnen 24 tot 48 uur bent u al welkom op onze praktijk voor een intake.

Tijdens de intake screenen we uw klachten. We beoordelen welke hulp u nodig heeft en of wij deze zorg kunnen verlenen. Dit doen we aan de hand van een persoonlijk gesprek en een lichamelijk onderzoek.

De uitkomst van dit onderzoek vormt de basis voor het behandelplan. Dit plan stemmen we volledig af op uw klachten en lichaam. Hierin adviseren we bijvoorbeeld met welke behandelmethode u het snelste resultaat kunt verwachten en hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn.

De behandeling

Iedere behandeling neemt zo’n 25 tot 30 minuten in beslag. Tijdens de behandeling kunnen onder andere oefentherapie en de mobilisatie van spieren en gewrichten aan bod komen. We stemmen steeds af hoe u de behandeling ervaart en hoe uw klachten zich ontwikkelen. Zo monitoren we de voortgang en zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk weer goed kunt functioneren.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

In de meeste aanvullende zorgverzekeringen is een vergoeding opgenomen voor behandelingen van de fysiotherapeut. Bekijk op de website van uw eigen zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.


Kwaliteitskeurmerk

Al onze fysiotherapeuten beschikken over het diploma Fysiotherapie en zijn ingeschreven in het wettelijk BIG-register. Als praktijk zijn we aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Deze beroepsvereniging heeft het doel om de kwaliteit van fysiotherapie in Nederland verder te verhogen. Dat doet ze met gedragsregels, behandelrichtlijnen, een wettelijke klachtenprocedure, het stimuleren van bijscholing en door deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek.


Een oplossing voor uw klachten

Hebt u genoeg van uw klachten en wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.

Afspraakverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.