Looptraining

Wat is looptraining?

Looptraining is een geschikte behandelmethode als u last heeft van etalagebenen. Dit wordt officieel ook wel claudicatio intermittens, of perifeer arterieel vaatlijden genoemd.

Etalagebenen zijn het gevolg van slagaderverkalking in de benen. Dit zorgt voor een stekende en krampende pijn, vermoeidheid en een zwaar gevoel in uw benen. Meestal ervaart u deze klachten tijdens het lopen, maar ook tijdens andere lichamelijke inspanningen kunt u hier last van hebben.

Wat levert looptraining op?

Het doel van de looptraining is het vergroten van de pijnvrije en maximale loopafstand. Dat doen we door:

  • Het verhogen van de pijntolerantie
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen
  • Het verbeteren van het looppatroon
  • Het verminderen van de angst voor inspanning en pijn
  • Het verbeteren van de stofwisseling tussen slagader en spier

Wat u kunt verwachten van een looptraining

Tijdens de looptraining gaat onze fysiotherapeut met u aan de slag met lopen. De fysiotherapeut stimuleert u om uw grenzen te verleggen en geeft u tips over een gezonde levensstijl. Door veel te lopen verminderen de pijnklachten en kunt u steeds verder lopen.

De eerste keer nemen we een looptest af. Hiermee stellen we vast wat uw huidige loopafstand is. Vervolgens stellen we een persoonlijk trainingsschema op. Dit zijn momenten waarop u onder onze begeleiding traint. Daarnaast geven we u ook een schema mee voor thuis. De training thuis is net zo belangrijk als de training bij ons. Hoe meer u loopt, hoe beter het is.

Samenwerking

Onze praktijk is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Een netwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

Uitzicht op verbetering

Met de juiste begeleiding is het mogelijk uw klachten te verminderen. Hierdoor kunt u langer pijnvrij lopen en activiteiten in uw dagelijkse leven weer oppakken.

Wilt u ook aan de slag met looptraining? Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.

Afspraakverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.