Oncologische fysiotherapie

Wat is oncologische fysiotherapie?

We begeleiden, coachen en behandelen mensen met een kankerdiagnose. Met gerichte methodes werken we aan een betere conditie en het verminderen van de pijn.

Klachten waarmee u bij de oncologisch fysiotherapeut terecht kunt zijn bijvoorbeeld:

  • Vermoeidheid
  • Conditieverlies
  • Spierzwakte
  • Bewegingsbeperkingen
  • Spanningsklachten
  • Ademhalingsklachten


Wat u kunt verwachten van oncologische fysiotherapie

De oncologisch fysiotherapeut staat u bij in iedere fase van het proces. De doelen van de begeleiding stemmen we af op uw gezondheidssituatie.

Tijdens het bestrijden van de kanker helpen we u bijvoorbeeld bij het verbeteren van uw conditie en het verminderen van de pijn. Als u genezen bent verklaard dan helpen we u om te leren gaan met de nieuwe situatie. Hierbij is goede nazorg en begeleiding van groot belang.

Als genezing helaas niet mogelijk is, dan staan we u ook bij in de palliatieve fase die maanden tot jaren kan duren. Uw kwaliteit van leven staat hierbij centraal. Fysiotherapie kan u helpen zo lang mogelijk actief te blijven.

Tijdens de terminale fase zorgen we voor zoveel mogelijk comfort als het einde nadert. Zo kunnen ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en massage verlichting geven.

Samenwerking

Onze praktijk is aangesloten bij het Samenwerkingsverband van Fysiotherapeuten in de Oncologie FyNeOn. Zie voor meer info www.fyneon.nl.

Begeleiding op maat

Wilt u met de hulp van onze oncologische fysiotherapeuten werken aan het verbeteren van uw conditie en het verminderen van de pijn? Neem dan contact op met onze praktijk, we plannen uw intakegesprek binnen 24-48 uur.

Bel ons op: 0162-422102

Of laat uw gegevens achter in het afsprakenformulier. We bellen u dan zo snel mogelijk voor het plannen van uw intakegesprek.

Afspraakverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.